Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Totalitārā Ziemeļkoreja gatavojas tuvākajā laikā saņemt Covid-19 vakcīnas Pasaules Veselības organizācijas (PVO) palīdzības programmas COVAX ietvaros, savukārt valsts mediji brīdina, ka globālo farmācijas kompāniju radītās Covid-19 vakcīnas nav panaceja cīņā ar pandēmiju.

Ziemeļkoreja līdz šim nav oficiāli atzinusi nevienu pašu Covid-19 inficēšanās gadījumu savā teritorijā, lai gan eksperti apšauba, kas tas būtu iespējams, kaut vai ņemot vērā ciešos tirdzniecības sakarus ar Ķīnu.

PVO Phenjanas birojs šonedēļ paziņoja, ka Ziemeļkoreja pašlaik ir tehnisko prasību izpildes procesā, lai iegūtu COVAX programmas vakcīnas, ziņo "Radio Brīvā Āzija" Korejas serviss.

Sākotnēji vakcīnas Ziemeļkorejai bija paredzēts piegādāt līdz maijam, taču līdz šim tas nav noticis. Piegāžu kavēšanās gan skar visas saņēmējvalstis, ne tikai Ziemeļkoreju, precizē birojā.

Februārī publiskots COVAX saraksts liecināja, ka Ziemeļkorejai atvēlētas 1,99 miljoni "AstraZeneca" vakcīnu devas, bet martā skaitlis tika precizēts uz 1,7 miljoniem pošu.

Savukārt Ziemeļkorejas oficiālie mediji ziņo, ka pasaulē Covid-19 pandēmija pasliktinās par spīti vakcīnu pieejamībai, kuras iepriekš viesa cerību par infekcijas uzveikšanu.

"Taču situācija daudzās valstīs skaidri parāda, ka vakcīnas nav universāla panaceja," Strādnieku partijas oficiālo laikrakstu "Rodong Sinmun" citē portāls "CTV News".

Medijs mudina iedzīvotājus gatavoties tam, ka pandēmija būs ilgstoša un tā ir "neizbēgama realitāte", kas prasa stingrus vīrusa apkarošanas pasākumus un stiprināt lojalitāti diktatoram Kimam Čenunam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!