Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nikaragvas varasiestādes aizturējušas vēl piecus opozicionārus, šādā veidā turpinot prezidenta Daniela Ortegas valdības uzsākto vēršanos pret saviem konkurentiem pirms novembrī paredzētajām vēlēšanām, raksta "Al Jazeera".

Pirmdien aizturēti trīs lauksaimnieku līderi, kuri plānoja iesaistīties cīņā par valsts prezidenta amatu - Medaro Mairena, Pedro Mena un Fredijs Navass. Trijotne apsūdzēta par policistu nolaupīšanu un noslepkavošanu, laupīšanu un citiem noziegumiem.

Tāpat aizturēti arī divi studentu līderi - Lesters Alemans un Makss Heress. Pret abiem izvirzītas apsūdzības par vairākiem noziegumiem.

Policija norādīja, ka visi noziegumi, par kuriem apsūdzēta opozīcija, pastrādāti protestos pret valdību, kas pāršalca Nikaragvu 2018. gadā. Toreiz varasiestādes asi vērsās pret demonstrantiem un dzīvību zaudēja aptuveni 230 cilvēki.

Aizvadītajā mēnesī prezidenta Ortegas valdība aizturējusi virkni opozīcijas politiķu, prezidenta amata kandidātu un uzņēmēju. Ilggadējais prezidents ir attaisnojis arestus, sakot, ka viņa administrācija ierosināja kriminālvajāšanu pret noziedzniekiem, kuri plānoja veikt apvērsumu. Ortega ir izmantojis “valsts nodevības” likumus, lai aizturētu gandrīz visus potenciālos konkurentus pirms 7. novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Savukārt civilā sabiedrība apsūdzējusi prezidentu par pieaugošu autoritārismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!