Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Haiti policijas priekšnieks paziņojis, ka aizturēts vīrietis, kuru apsūdz par ielidošanu valstī un sadarbošanos ar pagājušajā nedēļā nogalinātā prezidenta Džovenela Moiza slepkavām, ziņo portāls NPR.

Policijas priekšnieks Leons Šarls identificēja aizturēto vīrieti kā Kristianu Emanuelu Sanonu.

Šarls informēja, ka policisti Sanona mājā atrada vairākas mantas, tostarp cepuri ar ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes logotipu, 20 kastes ar patronām, ieroču detaļas, četras Dominikānas Republikas automašīnu numura zīmes, divas automašīnas un sarakstes ar neidentificētiem cilvēkiem.

Šarls sacīja, ka par prezidenta slepkavību aizdomās tiek turēti kopumā 26 kolumbieši. 18 no viņiem kopā ar trim haitiešiem ir arestēti. Haiti Policijas priekšnieks piebilda, ka pieci no aizdomās turamajiem joprojām atrodas brīvībā un vismaz trīs ir nogalināti.

Pagājušajā nedēļā tika sarīkots uzbrukums Hati prezidenta Moiza privātajai rezidencei. Moizs šajā uzbrukumā gāja bojā, bet viņa sieva tika ievainota un šobrīd atlabst slimnīcā ASV Floridas štatā.

Šarls atklāja, ka policija sadarbojas ar augsta ranga Kolumbijas amatpersonām, lai atklātu informāciju par uzbrukumu, tostarp to, kad aizdomās turētie pameta Kolumbiju un kas maksāja par viņu biļetēm. Viņš izteicās, ka Sanons sazinājās ar firmu, kas nodrošina apsardzi politiķiem un vervēja aizdomās turētos, piebilstot, ka Sanons jūnija sākumā ar viņiem lidoja uz Haiti. Vīriešu sākotnējā misija bija aizsargāt Sanonu, bet vēlāk viņi saņēma jaunu uzdevumu: arestēt prezidentu, sacīja policijas vadītājs.

Šarls sacīja, ka pēc Moiza nogalināšanas viens no aizdomās turamajiem zvanīja Sanonam, kurš pēc tam sazinājās ar diviem cilvēkiem, kuri, domājams, bija operācijas intelektuālie autori. Šarls piebilda, ka Haiti varas iestādes šo informāciju ieguva no nopratināšanas un citām izmeklēšanas daļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!