Foto: Publicitātes foto

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9%, līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2023. gadā jaunais formāts ieviests 33 "Maxima" veikalos visā Latvijā, to pārveidē investējot vairāk nekā piecus miljonus eiro. Tādējādi gada beigās jaunais koncepts bija ieviests kopumā 121 "Maxima" veikalā.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka "Maxima Latvija" pērn dažādās cenu samazināšanas iniciatīvās ieguldīja vairāk nekā septiņus miljonus eiro.

2022. gadā "Maxima Latvija" strādāja ar 974,643 miljonu eiro apgrozījumu un 30,574 miljonu eiro peļņu.

"Pagājušais gads turpināja būt izaicinājumiem pilns pasaules un Latvijas ekonomikā, tāpēc "Maxima" galvenais fokuss bija nodrošināt pircējiem iespējami zemas cenas, īstenojot vairākas ilgtermiņa un īstermiņa cenu samazināšanas iniciatīvas," stāsta "Maxima Latvija" vadītāja Karolīna Zīgmantaite (Karolina Zygmantaitė).

2023. gadā "Maxima Latvija" ieguldījusi vairāk nekā 25 miljonus eiro veikalu tīkla pielāgošanā jaunajam formātam, darba vides pilnveidošanā, darbinieku izaugsmē un atalgojumā. Savukārt pērn nomaksātie nodokļi kopumā sasniedza vairāk nekā 45 miljonus eiro.

"Maxima Latvija" audzis gan pirkumu skaits, gan pārdoto produktu apjoms. Tas kopā ar ieguvumiem, ko sniegusi efektīva darbības izmaksu pārvaldība un energoresursu cenu kritums, 2023. gadā nodrošinājis uzņēmumam 56 miljonu eiro peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Arī 2024. gadā uzņēmuma darbība būs vērsta uz atbalstu pircējiem, veikalu tīkla paplašināšanu un attīstību, darbinieku izaugsmes iespēju nodrošināšanu, kā arī atalgojuma palielināšanu – šiem mērķiem uzņēmums šogad plāno novirzīt gandrīz 30 miljonus eiro.

"Pašlaik jau 70% mūsu veikalu ir pielāgoti jaunajam formātam, un 2024. gadā plānojam pabeigt pāreju uz jauno formātu lielākajā daļā veikalu," saka uzņēmuma vadītāja.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" īpašnieki ir Lietuvā reģistrētie uzņēmumi "Maxima grupe" un "Maxima LT". Grupa ietilpst Nerijus Numas kontrolētajā Lietuvas biznesa grupā "Vilniaus prekyba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!