Foto: Imago/Scanpix/LETA

Itālijas valdība ceturtdien lēma, ka Covid-19 sertifikāts būs obligāti nepieciešams skolotājiem, lai tie varētu uzsākt darbu, ziņo aģentūra "Reuters".

Covid-19 sertifikātus Itālijā dēvē par tā saucamajām "zaļajām pasēm", kuras apliecina, ka persona ir saņēmusi vismaz vienu poti, Covid-19 testa rezultāts ir negatīvs vai nesen ir atveseļojusies no jaunā koronavīrusa.

Lai paātrinātu vakcināciju un lai novērstu Covid-19 "Delta" varianta izplatīšanos, Itālijas valdība jau bija noteikusi, ka no 6. augusta "zaļā pase" būs nepieciešama, lai restorānos varētu ēst iekštelpās un varētu izmantot arī dažādus pakalpojumus.

Ceturtdien, neraugoties uz šaubām valdošajā koalīcijā un nelieliem ielu protestiem, premjera Mario Dragi vadītais kabinets no 1. septembra paplašināja "zaļās pases" prasību visiem skolotājiem un universitāšu studentiem.

"Valdības izvēle ir pēc iespējas vairāk ieguldīt "zaļajā pasē", lai izvairītos no slēgšanas un aizsargātu brīvību," žurnālistiem sacīja veselības ministrs Roberto Speranca.

Skolotāji nevarēs strādāt bez sertifikāta, un pēc piecu dienu prombūtnes viņiem vairs netiks maksāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!