Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Apšaudē starp ASV, Vācijas un Afganistānas karavīriem no vienas puses un neidentificētiem kaujiniekiem no otras, pirmdien pie Kabulas lidostas nogalināts viens un ievainoti trīs afgāņu drošībnieki, vēsta portāls "The Guardian".

Apšaude notikusi pie lidostas ziemeļu vārtiem ap pulksten 7 no rīta pēc Kabulas laika. Vispirms apšaudē iesaistījušies bijušie afgāņu drošības spēku pārstāvji, kas piedalās lidostas apsargāšanā, tad iesaistīti arī amerikāņu un vācu karavīri.

Plaša informācija par incidentu nav zināma, bet par notikušo tviterī informēja Vācijas spēki Afganistānā. "Šorīt pulksten 4.30 [Centrāleiropas vasaras laiks] izcēlās apšaude starp Afganistānas drošības spēkiem un nezināmiem uzbrucējiem pie Kabulas lidostas ziemeļu vārtiem. Viens afgāņu drošības spēku pārstāvis nogalināts un vēl trīs ievainoti," teikts ierakstā.

Vācijas spēki citā ierakstā papildina, ka Afganistānas armijas karavīri piedalās multinacionālajā operācijā lidostas aizsardzībai.


Jāpiebilst, ka kopš 15. augusta, kad Kabulu ieņēma "Taliban" kaujinieki, Afganistānas nacionālā armija ir sabrukusi un kā vienots veselums vairs neeksistē.

Savukārt lidosta un tās apkārtne piedzīvo haotiskas ainas, cilvēku masām cenšoties iekļūt evakuācijas lidmašīnās. Sestdien pūlī pie lidostas gāja bojā vismaz septiņi cilvēki, bet svētdien talibi ar sišanu mēģināja atstumt sanākušos cilvēkus.

Pirmdienas šaušana notiek pēc tam, kad ASV prezidents ieminējās par plānu palielināt drošo zonu ap lidostu, lai radītu cilvēkiem drošus piekļūšanas apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!