Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izraēlā izvērsta vērienīga meklēšanas operācija, mēģinot atrast sešus palestīniešus, kas aizvadītajā naktī izbēguši no valsts labāk apsargātā cietuma, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ieslodzītie no Gilboa cietuma izmukuši pa tuneli, kurš, domājams, rakts mēnešiem ilgi. Trauksmi sacēluši zemnieki, kas pamanījuši aizdomīgas personas, kas šķērsojušas laukus.

Starp bēgļiem ir kaujinieku grupējuma "Al-Aqsa Martyrs Brigade" bijušais līderis un pieci "Islāma džihāda" locekļi. Cietumu dienesta amatpersonas notikušo dēvē par lielu drošības un izlūkošanas izgāšanos, bet palestīniešu kaujinieku grupas par "varonīgu" rīcību.

Pēc ziņām par iespējamu bēgšanu Gilboa cietumā pulksten 4.00 naktī pārskaitīti ieslodzītie un konstatēts sešu personu iztrūkums. Konstatēts, ka no kameras sanitārā mezgla sākas tunelis, kas izved aiz cietuma sienas.

"The Jerusalem Post" raksta, ka tuneļa rakšanai izmantota karote. Drošībnieki uzskata, ka bēgļi uzturējuši kontaktus ar ārpasauli, izmantojot cietumā slepeni ienestu telefonu, un ka viņus ārpusē gaidījusi automašīna.

Pieci no sešiem aizbēgušajiem izcieta mūža ieslodzījumu par nāvējošiem uzbrukumiem, bet sestais vēl tika tiesāts par 20 noziegumiem, starp kuriem arī slepkavības mēģinājums.

Izraēlas policija un armija uzlikusi kontrolposteņus uz ceļiem, lai novērstu cietumnieku nokļūšanu blakus esošajā Rietumkrastā vai Jordānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!