Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Alesandra Klemente - 34 gadus veca sieviete, kura iesaistījusies cīņā par Neapoles mēra amatu - solījusi atbrīvot Itālijas lielpilsētu no mafijas ietekmes un noziedzīgo organizāciju izraisītās vardarbības, raksta portāls "Politico".

Klemente pati ir cietusi no mafijas grupējumu vardarbības. Kad viņa bija desmit gadus veca, nošauta tika viņas māte. Tāpat, dodoties pastaigā ar savu piecgadīgo dēlu, viņa redzējusi apšaudi starp diviem savstarpēji konkurējošiem mafijas grupējumiem.

"Mums ir tiesības būt pirmajai paaudzei, kas dzīvo bez "Camorra" [viens no ietekmīgākajiem mafijas grupējumiem Itālijā]," intervijā sacīja Klemente. "Mums ir vajadzīgi spēcīgi, gudri politiski ieguldījumi izglītībā un sociālajā iekļaušanā, lai mēs varētu noņemt [mafijas] spēcīgāko vērtību - [varas] nodošanu no tēva dēlam," izteicās politiķe.

""Camorra" vēršas pie 21, 22 gadus veciem jauniešiem un ieved viņus dzīvē, kas, viņuprāt, piedāvā spēku un panākumus, kad tas patiesībā ir ļoti ātrs ceļš uz nāvi vai cietumu," saka Klemente, uzsverot, ka, viņasprāt, labākā aizsardzība pret mafijas ietekmi ir sociālā iekļaušana, darbs un iespējas.

"Camorra" ir viena no ietekmīgākajām gangsteru organizācijām Itālijā. Tā nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību, cigarešu kontrabandu, izspiešanu un naudas atmazgāšanu. Grupējums pārsvarā darbojas Kampānijas reģionā. Šī reģiona centrs ir Neapole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!