Foto: AFP/Scanpix/LETA

Afganistānā valdošais islāmistu grupējums "Taliban" ir izsaucis uz tiesu tulkus, kuri strādāja Nīderlandes spēku labā, un izteicis draudus viņu ģimenēm, piektdien ziņoja Nīderlandes sabiedriskā televīzija NOS.

Šie tulki slēpjas, bet, ja viņi neieradīsies tiesā, tad viņu ģimeņu locekļi tiks saukti pie atbildības "un smagi sodīti, lai citiem nodevējiem būtu mācība", teikts talibu vēstulē, kuras saturu pārraidīja NOS.

Šādas vēstules saņēmējs, kurš bija strādājis ES policijas aģentūras "Europol" labā Afganistānā, tika apsūdzēts "apkaunojošas un aizliegtas naudas" saņemšanā no ārzemniekiem.

"Mēs atriebsimies. Ja mēs nevarēsim piekļūt jums, mēs nokārtosim rēķinus ar jūsu tuviniekiem," teikts citā vēstulē tulkam, kuru talibi apsūdz atbildībā par dažu viņu kaujinieku nāvi.

Visas pazīmes liecina, ka šīs vēstules ar oficiāliem zīmogiem ir nosūtījuši talibi, ziņoja NOS.

NOS informēja, ka ir sazinājusies ar apmēram 10 tulkiem vai citiem afgāņiem, kas strādājuši Nīderlandes spēku labā un kuru situācija kļūst arvien grūtāka.

Talibi jūnijā aicināja tulkus, kas strādājuši ārvalstu spēku labā, izteikt nožēlu par to, bet palikt Afganistānā pēc ārvalstu spēku izvešanas, un solīja, ka ar viņiem nenotiks nekas ļauns.

Uzreiz pēc varas pārņemšanas talibi izsludināja vispārēju amnestiju Afganistānas valdības un armijas amatpersonām.

Neraugoties uz solījumiem neatriebties, talibi izseko cilvēkus, kas strādājuši ārvalstu spēku labā, teikts konfidenciālā ANO ziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!