Foto: EPA/Scanpix/LETA

Aizvadītajā diennaktī Krievijā ar Covid-19 inficēto nāves gadījumu skaits pirmo reizi pārsniedzis 900, atsaucoties uz oficiālo statistiku, vēsta Krievijas mediji.

Mirušo skaits sasniedzis 929, kas ir līdz šim lielākais rādītājs kopš pandēmijas sākuma.

Straujš mirušo Covid-19 slimnieku skaita pieaugums vērojams kopš septembra beigām. 27. septembrī mira 779 cilvēki un turpmākās dienas sekoja jauni rekordi. Savukārt otrdienas rādītājs 27. septembra skaitu pārsniedz jau par 150 cilvēkiem, atgādina "Radio Svoboda".

Varasiestādes saslimstības un mirstības pieaugumu skaidro ar atvaļinājumu sezonas beigām un nepietiekamu vakcinācijas aptveri.

Septembra beigās Veselības ministrija informēja, ka pirmo vakcīnas devu saņēmuši 49 miljoni iedzīvotāju, bet abas potes – aptuveni 40 miljoni. Saskaņā ar Krievijas statistikas pārvaldes datiem valstī dzīvo vairāk nekā 146 miljoni iedzīvotāju.

Oficiālie dati liecina, ka kopumā Krievijā no Covid-19 miruši 212 625 cilvēki. Neatkarīgu demogrāfu aplēses, balstoties kopējos mirstības datos, no slimības mirušo skaitu gan vērtē daudz augstāk – vairāk nekā 600 tūkstoši.

Aizvadītās diennakts laikā Krievijā reģistrēti 25 133 jauni inficēšanās gadījumi. Visvairāk jauno gadījumu fiksēti Maskavā, Sanktpēterburgā un Maskavas apgabalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!