Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA
Džeikobam Čenslijam prokuratūra prasa piespriest vairāk nekā četrus gadus aiz restēm par vardarbīgu iekļūšanā Kapitolijā un sabiedriskās kārtības traucēšanā šī gada 6. janvārī.

Federālie izmeklētāji norādījuši tiesai, ka viņi Čenslijam, kas savas ārienes un sazvērestības teoriju sludināšanas dēļ pazīstams kā "QAnon Šamanis" prasa 51 mēnesi ilgu cietumsodu.

Viņš jau pirms 6. janvāra bija ieguvis plašu popularitāti sazvērestības teoriju cienītāju vidū, un traģiskajā dienā, kurā cita starpā gāja bojā Kapitoliju apsargājošs policists, viņš bija viens no pirmajiem, kas iekļuva ēkā, mudinot citus viņam sekot. Bruņojies ar šķēpu, viņš bija viens no prominentākajiem tās dienas personāžiem.

Līdz šim par tās dienas notikumiem astoņus mēnešus ilgu cietumsodu saņēmis viens no Kapitolija ieņēmējiem Pauls Hodžkins. Prokuratūra prasīja viņam piespriest 18 mēnešus aiz restēm.

Čanslija advokāts tiesai skaidro, ka viņa klientam ir nediagnosticētas mentālās veselības problēmas, kā arī viņš pēc iebrukuma Kapitolijā ir sadarbojies ar policiju. Spriedums "QAnon Šamaņa" lietā tiks paziņots 17. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!