Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien aicināja pielikt "nacionālus pūliņus", lai pārvarētu koronavīrusa ceturto vilni, un atkāroti aicināja iedzīvotājus vakcinēties.

Ceturtdien Vācijā pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma tika reģistrēti vairāk nekā 50 000 koronavīrusa gadījumu diennaktī.

Sestdien Roberta Koha institūts (RKI) paziņoja, ka iepriekšējās 24 stundās reģistrēti 45 081 inficēšanās un 228 nāves gadījumi.

"Es esmu ļoti nobažījusies par situāciju," pavēstīja Merkele. "Mūs sagaida grūtas nedēļas. Mums ir jāpieliek nacionāli pūliņi, lai pārvarētu pandēmijas smago rudens un ziemas vilni."

Vācijā inficēšanās un Covid-19 nāves gadījumu skaits strauji pieaug kopš vidus oktobri, par ko eksperti vaino relatīvi zemo vakcinācijas līmeni.

Vācijā pret Covid-19 pilnībā vakcinēti aptuveni 67% iedzīvotāji jeb 83 miljoni cilvēku, liecina oficiālie dati. Amatpersonas bažījas par lēno vakcinēšanās tempu, bet, atšķirībā no citām Eiropas valstīm, Vācija nav pieprasījusi obligāti vakcinēties kādu profesiju pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!