Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien, 2. februārī, iekļuva Lincas WTA 500 punktu turnīra pusfinālā, ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 6-1, 6-2 pieveicot britu sportisti Džoudiju Baredžu.

Ostapenko tā bija jau 11. uzvara 13 spēlēs jaunajā sezonā. Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko nopelnījusi 44 525 eiro un 195 ieskaites punktus, tomēr veiksmīgais turnīrs Lincā viņai neļaus nākamnedēļ vēl atgriezties WTA pasaules ranga TOP 10. Tagad pusfinālā Ostapenko tiksies ar beļģieti Elisi Mertensu vai Anastasiju Pavļucenkovu.

Ceturtdaļfināla cīņu Baredža sāka ar breiku, bet tad Ostapenko uzvarēja sešus geimus pēc kārtas. Pēc piektā geima Baredža lūdza medicīnisko pārtraukumu, kortā atgriezās ar "noteipotu" kreiso augšstilbu, tomēr spēli turpināja.

Otrajā setā Ostapenko ieguva divu breiku pārsvaru 5-1. Lai gan Baredža uzvarēja sekojošo savas serves geimu, nākamajā geimā Ostapenko ar otro piegājienu uzvarēja maču. Katrs no setiem ilga 32 minūtes.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi. (ja teksta tiešraides logs uzreiz neparādās, pārlādējat pārlūka šķirkli vēlreiz).



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!