Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vairākās Eiropas valstīs tiek novēroti rekordaugsti diennaktī konstatētie jaunu Covid-19 gadījumu rādītāji, vēl vairāk apdraudot noslogotās slimnīcas pirms ziemas atnākšanas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Slovākijā aizvadītajā diennaktī konstatēti 10 315 jauni inficēšanās gadījumi, kas pašlaik ir lielākais saslimstības pieaugums pret iedzīvotāju skaitu pasaulē. Valdība apsver iespēju ieviest īstermiņa lokdaunu. Prezidente Zuzana Čaputova to nosauca par "nepopulāru, bet absolūti neizbēgamu līdzekli".

Savukārt kaimiņos Polijā, kur valdība ir atturīga pret jaunu ierobežojumu noteikšanu, reģistrētas 28 380 jaunas inficēšanās.

Čehijā diennaktī inficēto skaits sasniedzis 25 564 gadījumus, pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma pārsniedzot 25 tūkstošu atzīmi.

Saslimstības pieaugums Eiropā vērojams par spīti ierobežojumiem, kas ir spēkā daudzās valstīs, piemēram, aizliegums nevakcinētajiem iedzīvotājiem apmeklēt restorānus, kino un citus klātienes pasākumus.

Austrijā šonedēļ atjaunots pilnīgs nacionālais lokdauns. Cilvēkiem iespēju robežās ir jāstrādā no mājām un daudzi veikali ir slēgti.

Kopš pandēmijas sākuma pasaulē reģistrēti vairāk nekā 259 miljoni inficēšanās gadījumu, bet vairāk nekā pieci miljoni slimnieku miruši. Vairāk nekā 234 miljoni inficētu cilvēku izveseļojušies, liecina "Worldometers" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!