Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltijas jūrā pie Zviedrijas krastiem pirmdien sākusies vērienīga glābšanas operācija pēc divu kravas kuģu sadursmes, kas vienam no peldlīdzekļiem beigusies ar apgāšanos. Glābēji meklē divus cilvēkus, kas, domājams, palikuši ūdenī, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sadursmē iesaistīts ar Lielbritānijas karogu kuģojošais "Scot Carrier" un Dānijā reģistrētais "Karin Hoej", kas apgāzies. Negadījums noticis ap trijiem naktī starp Zviedrijas piekrastes pilsētu Īstadi un Dānijas Bornholmas salu.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tiek uzskatīts, ka ūdenī atrodas divi vienīgie cilvēki, kas atradās uz "Karin Hoej" klāja. Ūdens temperatūra šajā vietā pašlaik ir 4 Celsija grādi, bet gaisa aptuveni 5 grādi. Kad ieradusies pirmā glābēju komanda, ūdenī bijuši dzirdami kliedzieni, taču cilvēkus atrast nav izdevies.

Cilvēku meklēšanā piedalās vairākas laivas no Zviedrijas un Dānijas, kā arī divi helikopteri un ūdenslīdēji. Otrs sadursmē iesaistītais kuģis "Scot Carrier" arī piedalās glābšanas darbos, mēģinot nogādāt tuvākajā ostā apgāzto kuģi.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

90 metrus garais "Scot Carrier" bija ceļā uz Skotiju, bet 50 metrus garais "Karin Hoej" sestdien izbrauca no Sēderteljes Zviedrijā un bez kravas devās uz Falsteras Nikēbingu Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!