Foto: EPA/Scanpix/LETA
Četri bērni Austrālijā gājuši bojā un vēl pieci guvuši ievainojumus, krītot no piepūšamās atrakciju pils, kad to gaisā pacēlusi spēcīga vēja brāzma, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis ceturtdien Tasmānijas salas pilsētā Devonportā kādas pamatskolas izklaides pasākumā, atzīmējot mācību gada pēdējo dienu. Policija informē, ka bērni nokrituši no aptuveni 10 metru augstuma. Divas meitenes un divi zēni kritiena rezultātā gājuši bojā.

Policija neprecizē bojāgājušo bērnu vecumu, tikai norāda, ka tie bijuši piektās un sestās klases audzēkņi, kas parasti ir 10-12 gadus veci bērni. Ievainotie skolēni ar helikopteriem nogādāti slimnīcās.

Kāds no vecākiem vietējiem medijiem atklāja, ka skola jau iepriekš izmantojusi piepūšamās atrakcijas bez nekādām problēmām. Policija sākusi notikušā izmeklēšanu.

BBC atgādina, ka līdzīgs incidents ar piepūšamajām atrakcijām 2019. gadā notika Ķīnā, kur gāja bojā divi un ievainojumus guva 20 bērni. 2018. gadā Lielbritānijā Norfolkas pludmalē, krītot no piepūšamās atrakcijas, gāja bojā meitene.

2016. gadā Eseksas grāfistē septiņus gadus veca meitene gāja bojā, krītot no vēja aizpūstas atrakcijas. Divi izklaides parka darbinieki pēc tam tika notiesāti par slepkavību rupjas nolaidības rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!