Foto: AP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja veikusi kārtējo raķetes testu. Pieļauts, ka šoreiz izšautais šāviņš varētu būt ballistiskā raķete, atsaucoties uz Japānas krasta apsardzes teikto, raksta "The Guardian".

Dienvidkorejas militārpersonas paziņoja, ka jūrā pie tās austrumu krasta ir izšauts neidentificēts šāviņš. Ja šis tests tiktu apstiprināts, tas būtu jau trešais Phenjanas veiktais raķetes izmēģinājums pēdējo divu nedēļu laikā.

Kima Čenuna režīms iepriekš bija nosodījis ASV par jaunu sankciju noteikšanu saistībā ar Phenjanas pēdējiem raķešu izmēģinājumiem un brīdinājis par stingrāku un skaidrāku rīcību, ja Vašingtona saglabās savu "konfrontējošo nostāju".

Ziemeļkoreja šonedēļ jau veikusi vienu raķetes izmēģinājumu, realizējot to, ko tā nosauca par hiperskaņas raķetes izmēģinājumu. Hiperskaņas raķetes lido ļoti ātri un tās var radīt lielus izaicinājumus pretraķešu aizsardzības sistēmām tieši sava ātruma un manevrēšanas spēju dēļ.

Reaģējot uz šonedēļ notikušo raķetes izmēģinājumu, ASV prezidenta Džo Baidena administrācija trešdien noteica sankcijas pieciem ziemeļkorejiešiem par viņu lomu aprīkojuma un tehnoloģiju iegādē Ziemeļkorejas raķešu programmām, kā arī paziņoja, ka centīsies noteikt jaunas ANO sankcijas.

Ziemeļkorejas pārstāvis apsūdzēja ASV par to "bandītisko" nostāju, sakot, ka jaunās raķetes izstrāde ir daļa no tās centieniem modernizēt savas militārās kapacitātes un nav vērsta pret kādu konkrētu valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!