Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV un Krievijas ārlietu ministri piektdien Ženēvā aizvadīs sarunas. Reaģējot uz šo notikumu, kāda ASV amatpersona izteikusies, ka "iespējams, diplomātija nav mirusi" pašreiz notiekošajos centienos novērst jaunu Krievijas uzbrukumu Ukrainai, raksta "The Guardian".

ASV un Krievijas amatpersonas pagājušajā nedēļā aizvadīja vairākas sarunas par situāciju Ukrainā un citiem aktuāliem jautājumiem abu pušu attiecībās. Sarunās būtisks progress neesot panākts, un spriedze Ukrainas jautājumā nav mazinājusies.

Spriedze aizvadīto mēnešu laikā pieaugusi Krievijas bruņoto spēku koncentrēšanas pie Ukrainas robežām dēļ. Maskava pie Ukrainas robežām sakoncentrējusi aptuveni 100 000 karavīru. Krievija noliegusi, ka gatavojas veikt invāziju Ukrainā, savukārt ASV un citas Rietumu valstis ir brīdinājušas Maskavu par nopietnām sekām, ja tā agresīvi vērsīsies pret Ukrainu.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien lidos uz Kijevu un ceturtdien uz Berlīni, lai apspriestos ar Ukrainas valdību un Eiropas sabiedrotajiem pirms sarunām ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. Arī NATO izteikusi Maskavai piedāvājumu organizēt jaunu sarunu raundu.

"Fakts, ka sekretārs Blinkens un ārlietu ministrs Lavrovs vienojās tikties piektdien Ženēvā, liecina, ka, iespējams, diplomātija nav mirusi," sacīja augsta ASV valsts departamenta amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!