Foto: Reuters/LETA/Scanpix
Malta strauji mainījusi savu pozīciju un apturējusi tā dēvēto zelta pasu izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, vēstīja izdevums "Times of Malta".

Valsts valdība trešdien, 2. martā, paziņoja, ka saistībā ar "jaunākajiem notikumiem" nepieciešamās pārbaudes "zelta pases" izsniegšanai nevar veikt atbilstoši.

"Tādējādi Malta uz nenoteiktu laiku apturējusi Krievijas Federācijas un Baltkrievijas pilsoņu iesniegumu iepriekšminētajam statusam izskatīšanu," pavēstīja valdība.

Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi nevarēs saņemt Maltas pilsonību nedz apmaiņā pret investīcijām, nedz uzturēšanās atļauju apmaiņā pret investīcijām, kam nepieciešama atjaunošana reizi gadā.

Malta sāka pārdot pases bagātiem ārzemniekiem 2014. gadā. Veicot investīcijas Maltā, bagātnieki saņem arī tiesības pārvietoties Eiropas Savienībā un izmantot bloka finanšu sistēmas.

Eiropas Savienība un ASV nedēļas nogalē paziņoja, ka centīsies apturēt "zelta pasu" pārdošanu bagātiem Krievijas pilsoņiem, ieviešot plašas sankcijas pret Krieviju par tās iebrukumu Ukrainā.

Neskatoties uz aicinājumiem, Malta iepriekš iebilda pret programmas apturēšanu un premjerministrs Roberts Abela uzstāja, ka pārbaužu procedūras ir rūpīgas un novērš ļaunprātības.

Arī Grieķija ir apturējusi uzturēšanās atļauju izsniegšanu un pagarināšanu Krievijas investoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!