Rit jau 10. diennakts, kopš Krievija, kurai ir lielākā armija Eiropā, kā arī viena no lielākajām pasaulē, mēģina ar brutālu spēku un civiliedzīvotāju terorizēšanu pakļaut Ukrainu. Tomēr Kremļa ieceres joprojām nav izdevušās – Ukrainas tauta ar apbrīnojamu kaujas sparu un saliedētību ir izrādījies sīksts pretinieks Maskavas iebrucēju ordām. Turpinām sekot Ukrainā notiekošajam.

  • Krievijas iebrukums ar raķešu apšaudēm un sauszemes spēku ienākšanu no dažādām pusēm sākās 24. februāra agrā rītā.
  • Naktī uz piektdienu pēc Krievijas spēku apšaudēm, aizdegusies mācību ēka Zaporižjas AES. Radiācijas līmenis nav mainījies. AES Krievijas spēki sestdien pametuši.
  • NATO virs Ukrainas nenoteiks lidojumu aizlieguma zonu, piektdien atkārtoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens uzsvēra, ka NATO iesaistīšanās Ukrainas debesīs varētu novest pie plaša kara Eiropā.
  • Krievijā bloķēts "Facebook" un citi Rietumu sociālie tīkli, lai apklusinātu informāciju par Krievijas karu un norisi Ukrainā. Kremļa kontrolētajos propagandas medijos par notiekošā patieso gaitu un apmēriem netiek stāstīts.
  • Šodien bija plānota iedzīvotāju evakuācija no Mariupoles, taču tā beidzās īsti nesākusies, jo Krievijas spēki turpināja bombardēt reģionu, lai gan tur bija izsludināts pamiers.
  • Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzrunā "Aeroflot" paziņojis, ka jebkāda veida "lidojumiem slēgtas zonas" veidošana virs Ukrainas, faktiski nozīmētu karadarbību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!