Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas iebrukumā Ukrainā Baltkrievija bijusi līdzdalībniece no kara paša sākuma, trešdien pavēstīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Baltkrievija bija līdzdalībniece šajā iebrukumā kopš paša sākuma, faktiski vēl pirms sākuma, jo Baltkrievija ļāva izmantot savu teritoriju kā poligonu karaspēka, kas iebruka Ukrainā, mobilizācijai un koncentrācijai. Baltkrievija turpina atbalstīt iebrukumu, nodrošinot teritoriju, lidlaukus, militāro infrastruktūru, bāzes, kā arī ļaujot Krievijai izmantot Baltkrievijas gaisa telpu, lai katru nakti, katru dienu veiktu triecienus Ukrainas pilsētām, Ukrainas mierīgajiem iedzīvotājiem, Ukrainas tautai," sacīja alianses vadītājs.

Atbilstoši viņa teiktajam NATO aicina Baltkrieviju pārtraukt šīs darbības un neļaut, ka Krievija to izmanto cietsirdīga kara vešanai pret kaimiņvalsti Ukrainu.

Kā liecina Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba informācija, Baltkrievijas teritorijā turpinās aktīva Krievijas un Baltkrievijas militārās tehnikas pārvietošana, kā arī tās koncentrēšana pie Ukrainas robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!