Pēc Krievijas iebrukuma sākuma Vācijas finanšu ministrs Kristiāns Lindners novērtējis, ka Ukraina noturēsies tikai pāris stundas, tādēļ nostājies pret ieroču piegādi Kijivai un Krievijas atslēgšanu no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, laikrakstam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" atklājis Ukrainas vēstnieks Vācijā Andrijs Melniks.

Lindners šādu viedokli paudis Melnikam.

Melniks norādīja, ka runājot par Vācijas politiķiem, viņš nešķiro partijas. Viņš nošķir tos, kas Ukrainu uztver nopietni, no tiem, kas "tikai izliekas".

Vēstnieks izdevumam pastāstīja par savām sarunām ar vairākiem Vācijas politiķiem pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Melniks stāstīja, ka Lindners sēdējis viņam blakus ar "tādu pieklājīgu smaidu" un runājis tā, it kā ukraiņu sakāve būtu jau sen izlemta.

"Jums ir tikai dažas stundas," sacījis ministrs, piebilstot, ka nav jēgas piegādāt Ukrainai ieročus un atslēgt Krieviju no SWIFT.

Tā vietā ministrs gribējis runāt par Krievijas okupēto Ukrainu ar Krievijas marionešu valdību, apgalvoja Melniks.

"Tā bija sliktākā saruna manā dzīvē," norādīja Melniks.

Pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā Vācija bija kategoriski pret ieroču piegādi Ukrainai, uzskatot, ka tas novedīs pie eskalācijas Donbasā.

26.februārī Vācija pirmo reizi atļāva trešajām valstīm nosūtīt ieročus uz Ukrainu un pēc tam sāka pati savas piegādes.

Melniks 27.martā noraidīja Vācijas prezidenta uzaicinājumu uz "solidaritātes koncertu" Ukrainas atbalstam, pasākumu nodēvējot par apvainojumu ukraiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!