Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās, bet gaismā nāk arvien jaunas liecības par kara noziegumiem, ko okupantu karavīri pastrādājuši okupētajās teritorijās. Kopš sestdienas gaismā nāk šausminoši kadri no Krievijas spēku pamestajām Kijivas piepilsētām. Publicējam foto izlasi no Irpiņas un Bučas.

Brīdinām, ka kadri var būt nepatīkami.

Ukrainas spēkiem ienākot atbrīvotajās teritorijās, pavērās baisa un prātam neaptveram aina. Civiliedzīvotāju līķi, kas mētājas ielās, masu kapi, nošauti cilvēki ar sasietām rokām un vardarbības pazīmēm, kā arī šermuļus uzdzenoši izdzīvojušo stāsti.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Human Rights Watch" (HRW) ir paziņojusi, ka tās rīcībā esošie pierādījumi liecina par Krievijas armijas pastrādātiem kara noziegumiem pret Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Šādi gadījumi fiksēti Čerņihivā, Harkivā un Kijivā, norāda HRW. "Šie gadījumi liecina par neizsakāmām tīšām zvērībām un vardarbību pret Ukrainas civiliedzīvotājiem," uzsver HRW Eiropas un Vidusāzijas nodaļas vadītājs Hjū Viljamsons.

Viljamsons atklāj, ka organizācijai jau ir liecības par vienu vairākkārtīgu upura izvarošanu, divām slepkavībām un vairākiem vardarbības un draudu gadījumiem pret civiliedzīvotājiem.

"Tāpat karavīri izlaupa civiliedzīvotāju īpašumu, tostarp pārtiku, apģērbu un malku," viņš papildina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!