Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kopš Maskavas sāktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, Indija no Krievijas ir iegādājusies vairāk nekā divas reizes lielāku daudzumu jēlnaftas, nekā visa 2021. gada laikā, liecina ziņu aģentūras "Reuters aprēķini.

Indijas uzņēmumi no Krievijas kopš 24.februāra nopirkuši vismaz 40 miljonus barelu naftas, rēķina "Reuters". Salīdzinājumam jāmin, ka 2021.gada laikā Krievijas kopējais naftas imports Indijā bija 16 miljoni barelu.

Piemēram, Indijas uzņēmums"Nayara Energy", kas daļēji pieder Krievijas enerģētikas ražotājam "Rosneft", aprīlī un maijā kopumā ir iegādājies astoņus līdz deviņus miljonus barelu Krievijas jēlnaftas, norāda "Reuters".

Analītiķi gan norāda, ka Indijas naftas imports var kļūt sarežģītāks, jo Eiropas un ASV sankciju pilnīga īstenošana no maija vidus un jūnija var ietekmēt loģistiku. “Varētu parādīties loģistikas problēmas, kas saistītas ar apdrošināšanu, tankkuģiem un maksāšanas mehānismiem,” citējot finanšu kompānijas "UBS group" preču aktīvu analītiķi Džovanni Staunovo, vēsta "Reuters".

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā sākās 24. februārī. Rietumu sankcijas pret Krieviju kopš tā brīža ir mudinājušas daudzus importētājus lobēt naftas tirdzniecību ar Maskavu, lai to iepirktu par zemāku cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!