Foto: Reuters/Scanpix/LETA

No Krievijas uzbrukumos sagrautā Mariupoles metalurģijas rūpnīcas "Azovstaļ" kompleksa svētdien izvesti vēl vairāk nekā 50 civiliedzīvotāji, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Aptuveni 40 civiliedzīvotāji šodien no "Azovstaļ" rajona tika izvesti uz Krievijas spēku ieņemto Doneckas apgabala Bezimennes ciemu, kur izmitināti pagaidu uzturēšanās centrā, novēroja "Reuters" fotogrāfs.

Cilvēki Bezimennes ciemā, kas atrodas aptuveni 30 kilometrus uz austrumiem no Mariupoles, ieradās ar transporta līdzekļiem, kuriem bija Ukrainas numuru zīmes. Tos pavadīja Krievijas karaspēka tehnika un transporta līdzekļi ar ANO simboliem.

Vēlāk ciematā ieradās vēl viena grupa – aptuveni 14 cilvēki, ziņoja "Reuters" fotogrāfs.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs ceturtdien pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski paziņoja, ka notiek intensīvas diskusijas par iespējām evakuēt cilvēkus no "Azovstaļ".

ANO preses pārstāvis šodien sacīja, ka pašreiz nevar sniegt komentārus, un arī Mariupoles mēra palīgs paziņoja par klusuma periodu līdz oficiālam paziņojumam no Kijivas.

Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķās īpašo uzdevumu vienības "Azov" komandiera vietnieks Svjatoslavs Palamars sestdien paziņoja, ka no "Azovstaļ" kompleksa evakuēti 20 civiliedzīvotāji – sievietes un bērni.

Mariupoles pilsētas dome šodien ziņoja, ka plānota civiliedzīvotāju evakuācija no Mariupoles uz Zaporižju.

Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija pavēstījusi, ka sestdien no "Azovstaļ" evakuētas divas civiliedzīvotāju grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!