Foto: Kadrs no video
Krievijā Sibīrijas pilsētā Ņižņevartovskā ar Molotova kokteiļiem jeb degmaisījuma pudelēm apmētāta kara komisariāta ēka, piektdien vēsta portāls "The Moscow Times".

Sociālajos tīklos ceturtdien publicētā video redzams, kā vīrietis pa ēkas logiem un ieejas stiklojumu met vismaz septiņas degmaisījuma pudeles. Uzbrukums esot noticis agrā trešdienas rītā.

Vietējie iedzīvotāji izsaukuši policiju, kuras darbinieki nodzēsuši liesmas. Par notikušo sākta izmeklēšana.

Incidents Ņižņevartovskā nav pirmais šāda veida uzbrukums. Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma Krievijā Molotova kokteiļi mesti pret vismaz pieciem kara komisariātiem, kuros notiek rekrutēšana un iesaukšana dienestam armijā, skaidro “The Moscoe Times”.

Pēdējais dedzināšanas uzbrukums notiek laikā, kad Krievijā sākas ikgadējā iesaukšanas sezona. Krievijā gadu ilgs militārais dienests ir obligāts visiem vīriešiem.

Saskaņā ar Ukrainas sniegtajām ziņām Krievija iebrukuma laika zaudējusi jau aptuveni 24,9 tūkstošus karavīru.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!