Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV īpašais pārstāvis Ziemeļkorejā Sungs Kims brīdinājis, ka Phenjana "kuru katru brīdi" var veikt savu septīto kodolizmēģinājumu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Sungs šo brīdinājumu izteica dažas dienas pēc tam, kad Phenjana svētdien veica astoņu ballistisko raķešu izmēģinājumu. ASV valsts sekretāra vietniece Vendija Šermena paziņojusi, ka uz Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumu tiktu sniegta "ātra un spēcīga atbilde".

Pēdējo reizi Ziemeļkoreja kodolizmēģinājumu veica 2017. gadā. Tomēr aizvadīto mēnešu laikā spriedze Korejas pussalā ir pieaugusi, Ziemeļkorejai šogad veicot vairākus raķešu testus.

Sungs sacīja, ka Ziemeļkoreja šogad veikusi 31 raķešu testu, pārspējot iepriekšējo rekordu – 25 izmēģinājumus, kurus totalitārā valsts veica 2019. gadā. Atbildot uz žurnālistu jautājumu, kad varētu notikt nākamais kodolizmēģinājums, Sungs brīdināja, ka tas varētu notikt "kuru katru brīdi", iespējams, pat šonedēļ.

Līdzās brīdinājumiem par iespējamu kodolizmēģinājumu ASV arī uzsvērušas savu gatavību visus jautājumus risināt diplomātiskā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!