Foto: EPA/Scanpix/LETA

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro trešdien apmeklējis Turciju, kur ticies ar savu kolēģi Radžepu Tajipu Erdoganu, raksta "ABC News".

Maduro devies Eirāzijas valstu tūrē pēc tam, kad ASV prezidents Džo Baidens nolēma viņu neaicināt uz šobrīd notiekošo Amerikas valstu samitu.

Turcija ir viena no retajām valstīm, kas uztur draudzīgas attiecības ar Venecuēlas līderi. Starp Maduro sabiedrotajām ir arī Krievija un Irāna.

Pēc Erdoana teiktā, Turcija un Venecuēla pēdējos gados ir padziļinājušas savas attiecības, tirdzniecības apjomiem pieaugot līdz gandrīz 850 miljoniem ASV dolāru. Venecuēlas zelta tirdzniecība ar Turciju ir palielinājusies, jo ASV sankcijas Karakasai ir ierobežojušas citus ienākumu avotus, atzīmē medijs.

Erdogans preses konferencē ar Maduro sacīja, ka Turcija ir pret "vienpusējām" sankcijām pret Venecuēlu. "Mēs vienmēr būsim kopā ar draudzīgajiem un brālīgajiem Venecuēlas iedzīvotājiem," viņš sacīja, piebilstot, ka cer nākammēnes apmeklēt Karakasu.

Manduro pateicās Turcijai par atbalstu Covid-19 pandēmijas laikā un sacīja, ka abas valstis ir parakstījušas trīs līgumus par banku darbību, lauksaimniecību un tūrismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!