Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu sagrāvis jau otro no trim tiltiem, kas ved uz Severodonecku, un tuvākajās dienās acīmredzot liks lietā visas savas rezerves, lai ieņemtu pilsētu, svētdien paziņojis Luhanskas apgabala militārās administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

Pēc viņa teiktā, situācija pilsētā ir ļoti smaga, agresors pašlaik intensīvi apšauda ar artilēriju pēdējo tiltu, veltot visus spēkus, lai atgrieztu Severodonecku no ārpasaules un neļautu no turienes evakuēt cilvēkus vai pievest papildspēkus.

Kā uzskata Haidajs, turpmākās divas vai trīs dienas būs izšķirošas. Nav izslēgti arī uzbrukumi citos virzienos, konkrēti, trasei Lisičanska-Bahmuta, kuru Krievijas spēki cenšas pārņemt savā kontrolē.

Viņš arī norādījis, ka okupanti izlaupa un ved projām rūpnīcu iekārtas un labību, bet galīgos zaudējumus būs iespējams novērtēt tikai pēc deokupācijas.

"Vietējie ļaudis mums ziņo, ka veselas autokolonnas, desmitiem kravas mašīnu "Kamaz" izved Ukrainas labību Krievijas virzienā. Tātad laupīja, laupa un plāno turpināt nogalināt un laupīt," piebildis Luhanskas apgabala militārās administrācijas vadītājs.

Dienu iepriekš Haidajs paziņoja, ka Krievijas spēki Rubižnā un Popasnā nav atstājuši neskartu nevienu rūpniecības objektu un pašlaik turpina postīt "pasaulē pazīstamas rūpnīcas Lisičanskā un Severodoneckā".

Kā liecina Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba dati, sīvas kaujas par Severodonecku norisinās četros vizienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!