Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pašpasludinātajā Doneckas tautas republikā uz nāvi notiesāti trīs karagūstekņi: divi briti un marokānis. Nāvessods viņiem piespriests nevis par kara noziegumiem, bet gan par to, ka karo Ukrainas pusē: vīrieši atzīti par vainīgiem mēģinājumā ar spēku sagrābt varu DTR, kā arī iesaistē apmācībās, lai veiktu teroristiskas darbības. "Tiesa" neņēma vērā faktu, ka Eidenam Aslinam, Šonam Pinneram un Brahimam Saadunam bija līgumi par dienestu Ukrainas bruņotajos spēkos vēl pirms Krievijas iebrukuma un viņi nav uzskatāmi par algotņiem. Brahims Saaduns Ukrainā bija ieradies, lai studētu, bet nolēma mainīt karjeru. Vīrieša stāstu portālam "Delfi" atklāj viņa draudzene.

Auga karavīra ģimenē, plānoja dzīvot Ukrainā


Marokas pilsonis Brahims (atsevišķos avotos – Ibrahims) Saaduns uzauga karavīra ģimenē, pateicoties tēva piemēram, dienestu armijā uztvēra kā parastu profesiju. Puisis nesaskatīja nākotnes perspektīvas dzimtenē, ģimene nolēma viņu sūtīt uz Ukrainu. Visa ģimene – vecāki un divas māsas – cerēja, ka viņš tur studēs vai atradīs darbu.

18 gadu vecumā Brahims ieradās Ukrainā un drīz vien iestājās Kijivas Politehniskajā institūtā, kur studijas saistījās ar aerotehnisko sistēmu nozari. Tomēr studijas nepabeidza un nolēma doties armijā.

"Man šķiet, viņš līdz galam nesaprata, kur iesaistās," sarunā ar "Delfi" atklāj Darja, Brahima draudzene. Viņa stāsta, ka jaunietis parakstīja līgumu ar bruņotajiem spēkiem, 2021. gada novembrī devās uz mācībām, bet 2022. gada februāra sākumā nonāca Ukrainas austrumos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!