Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas armija Krievijas anektētās Krimas piekrastē veiksi triecienu uzņēmuma "Černomorņeftegaz" urbšanas platformām, pirmdien pavēstīja krievu okupantu ieliktenis anektētajā Ukrainas pussalā Sergejs Aksjonovs.

"Šorīt ienaidnieks uzbruka "Černomorņeftegaz" urbšanas platformām," ziņapmaiņas vietnē "Telegram" pavēstīja Aksjonovs, minot Krimā bāzēto naftas un gāzes rūpniecības uzņēmumu.

Uz platformām bijuši 12 cilvēki. No viņiem pieci izglābti, trīs ievainoti, pārējo meklēšana turpinās, norādīja Aksjonovs.

Ukrainas varasiestādes un armija ziņas par triecienu platformām nav komentējušas, tomēr Ukrainas parlamenta deputāts no Odesas Oleksijs Hončarenko iepriekš, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņoja, ka Ukrainas armija apšaudījusi platformu.

Ukrainas urbšanas platformas, kas atrodas 100 kilometru attālumā no Odesas un 150 kilometru attālumā no Krimas, Krievija sagrāba 2014.gadā.

Platformas arī tiek izmantotas, lai ar radiotehniskās izlūkošanas līdzekļiem veiktu novērošanu jūrā.

Aksjonovs neprecizēja, kurām platformām uzbrukts, bet "Černomorņeftegaz" veic darbību vairākās urbšanas platformās naftas un gāzes laukos Melnajā jūrā un Azovas jūrā.

Šī ir pirmā reize, kad tiek ziņots par uzbrukumiem enerģētikas infrastruktūrai Krimā, kopš Krievija 24.februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!