Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks pārsviež rezerves un nostiprina pozīcijas Ukrainas Hersonas un Zaporižjas apgabalos, lai apturētu Ukrainas armijas pretuzbrukumu, secinājuši ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) eksperti.

Šobrīd notiek tehnikas pārsviešana.

Kā redzams satelītattēlos, Krievija no 94.arsenāla sastāva Omskā aizvedusi vairākus desmitus haubiču 2S7 "Pion".

Aprīlī noliktavā bija 170 šādu artilērijas iekārtu, jūnija sākumā -135, bet 18.jūlijā - 110.

"Pion" ir vēl padomju laikos izstrādātā lielas jaudas 203.milimetru pašgājējhaubice, kas spēj aizšaut lādiņus 47 kilometru attālumā.

Krievijas karavīri cenšas atjaunot stratēģiski svarīgo Antonivkas tiltu pār Dņepru Hersonas nomalē, kas tika sapostīts Ukrainas raķešu triecienā. Šis tilts okupantiem bija svarīga artērija smagā bruņojuma pārvietošanai.

Attēlos arī redzams, ka Krievijas karavīri arī būvē pontontilu pār Inhulecu pie Darivkas, 17 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Hersonas.

Turklāt tiek remontēta kaujās cietusī tehnika.

Bruņojuma remonta uzņēmumā Barvinokas ciematā, Krievijas Belgorodas apgabalā, atrodas vismaz 300 kaujās sabojātu mašīnu, arī tanki, bruņutransportieri, kravas auto, liecina britu izlūkdienesta dati.

Ukrainas bruņotajiem spēkiem nule kā Hersonas apgabalā izdevies okupantiem atkarot divas apdzīvotās vietas - Andrijivku un Lozovi, pavēstīja Ukrainas armijas dienvidu pavēlniecība.

Krievija arī gatavojas Zaporižjas apgabalā sagrābto teritoriju aizsardzībai.

Krievijas karavīri rok ierakumus Zaporižjas atomelektrostacijas teritorijā, kā arī slēpj militāro tehniku dzīvojamo namu kvartālos, pavēstīja Zaporižjas apgabala administrācijas vadītājs Oleksandrs Staruhs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!