Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trīs ceturtdaļas francūžu uzskata, ka Krievijai piemērotās sankcijas nav efektīvas kara izbeigšanā, liecina jauna aptauja.

Sabiedriskās domas pētījumu firmas "Elabe" trešdien publiskotā aptauja liecina, ka 52% aptaujāto arī uzskata, ka Rietumu militārā un finansiālā palīdzība Ukrainai ir neefektīva.

Tomēr 47% respondentu uzskata, ka palīdzība var sekmēt kara izbeigšanu.

Arvien lielāks skaits respondentu apšauba sankcijas un atbalstu Ukrainai, ņemot vērā dzīves dārdzības pieaugumu Francijā.

40% aptaujāto uzskata, ka Krievijai piemērotās sankcijas un atbalsts Ukrainai ir prioritāte, neskatoties uz ietekmi, kāda tām ir uz cilvēku dzīvi Francijā. Tas ir par 6% mazāk nekā aptaujā, kas tika veikta marta beigās.

32% aptaujāto uzskata, ka būtu jāsamazina atbalsts Ukrainai un jāatvieglo Krievijai piemērotās sankcijas, ņemot vērā augošās problēmas Francijā, kas ir par 2% mazāk nekā martā.

Tikmēr to īpatsvars, kuri uzskata pirktspēju par svarīgāku par atbalstu Ukrainai un kuri vēlas apturēt sankcijas, lai atdzīvinātu ekonomiku, ir pieaudzis par 8% līdz 27%.

Runājot par Zaporižjas atomelektrostacijas (AES) apšaudīšanu un karadarbību AES tuvumā, aptauja liecina, ka 80% francūžu bažījas par kodolkatastrofu.

Vairs tikai 16% sagaida, ka Krievijas iebrukums Ukrainā, kas turpinās jau septīto mēnesi, drīz beigsies. 83% aptaujāto domā, ka karš turpināsies vēl vairākus mēnešus vai pat gadus.

Aptauja tika veikta 6. un 7. septembrī un tajā piedalījās 1001 cilvēks, kas sasniedzis 18 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!