Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lai novērstu savu karavīru masveida bēgšanu no kaujas lauka Ukrainā, Krievija aizmugurē izvieto sprostvienības, paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR).

"Ukrainas Aizsardzības spēku darbības rezultātā okupācijas karspēka sastāvā pastiprinās panika un nevēlēšanās piedalīties karā. Situāciju pasliktina solītās naudas neizmaksāšana laikā un pilnā apjomā. Daudzi karavīri, kuru vienīgā motivācija bija tieši materiālais atbalsts, meklē iespējas vai nu atgriezties Krievijas Federācijas teritorijā, vai arī padoties," ziņo ukraiņu izlūkdienests.

"Okupanti, kas atkāpās no Izjumas Doņeckas apgabala virzienā, gaida munīcijas un degvielas piegādi. Atkāpšanās laikā vienības izlietoja vai bija spiestas pamest gandrīz visus ieročus un ekipējumu. Rašisti sūdzas, ka solītā palīdzība tā arī netika saņemta," teikts izlūkdienesta paziņojumā.

Izlūkdienests ziņo, ka Krievijas 20. gvardes armijas vienības cietušas smagus zaudējumus atkāpšanās laikā no Izjumas un Balakļijas.

"Dažās rotās palikuši apmēram puse no sastāva. Izdzīvojušie grasās doties uz Krievijas robežu, lai atgrieztos mājās," ziņo izlūkdienests.

Tiek arī ziņots, ka daudzi Krievijas karavīri sapulcējušies netālu no Krievijas robežas Belgorodas apgabalā. Viņiem nav nekādu sakaru ar pavēlniecību, netiek piegādāta pārtika un munīcija.

"Lai apturētu masu bēgšanu no kaujas lauka, Kremļa pavēlniecība pastiprina "pārbaudītu" padomju "pārliecināšanas" metožu izmantošanu. No okupantu pārtvertajām sarunām kļuvis zināms par tā dēvēto sprostvienību izveidošanu aizmugurē," GUR.

Krievu vienību komandieri brīdināti, ka visi, kas atkāpsies, tiks iznīcināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!