Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks naktī apšaudījis pilsētas plašā Ukrainas teritorijā, un Lielbritānijas Aizsardzības ministrija brīdinājusi, ka Krievija, visticamāk, pastiprinās uzbrukumus civilajiem mērķiem.

Ministrija norādīja, ka pēdējo septiņu dienu laikā Krievija ir aktīvāk uzbrukusi civilajai infrastruktūrai, arī vietās, kur tam nav nekādu tūlītēju militāru efektu.

"Ciešot neveiksmes frontes līnijās, Krievija, visticamāk, ir paplašinājusi vietas, kur tā ir gatava uzbrukt, lai iedragātu Ukrainas tautas un valdības morāli," paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Naktī Krievijas karaspēka apšaudē cieta slimnīca Mikolajivas pilsētā pie Melnā jūras, ziņoja Mikolajivas apgabala kara administrācijas vadītājs Vitālijs Kims. Viņš sacīja, ka apšaudītas arī citas apgabala daļas, ievainojot divus cilvēkus.

Naktī apšaudīta tika arī Ņikopole, kas atrodas pāri upei pretī Zaporižjas atomelektrostacijai (AES), ievainojot trīs cilvēkus, un citas pilsētas.

Harkivas reģionā, kur Ukrainas pretuzbrukums piespiedis Krievijas karaspēku atkāpties, raķešu uzbrukumos aizvadītajā dienā nogalināti trīs cilvēki, un Doneckas apgabalā nogalināti pieci cilvēki, ziņoja vietējās ukraiņu amatpersonas.

Vašingtonā bāzētā domnīca ASV Kara izpētes institūts (ISW) ziņoja, ka Krievijas karspēks Doneckā turpina "bezjēdzīgas operācijas" ciematos, nevis pastiprina frontes līniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!