Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas Melnās jūras flotes pavēlniecība gandrīz noteikti ir pārvietojusi KILO klases zemūdenes no savas mītnes ostas Sevastopolē, kas atrodas okupētajā Krimā, uz Krievijas dienvidos esošo Novorosijsku Krasnodaras apgabalā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona skaidro, ka šis solis, visticamāk, ir saistīts ar nesenajām izmaiņām vietējā drošības apdraudējuma līmenī, ņemot vērā Ukrainas palielināto tāla darbības rādiusa trieciena spēju.

Pēdējo divu mēnešu laikā uzbrukts Krievijas flotes štābam un tās galvenajam jūras aviācijas lidlaukam, atgādina Lielbritānijas ministrija.

Okupantu bāzes drošību tagad ir tieši iedragājusi Krievijas nepārtrauktā agresija pret Ukrainu, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā.

Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju". Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!