Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukraina turpina gūt panākumus uzbrukuma operācijās gan ziemeļaustrumu, gan dienvidu frontē, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka ziemeļaustrumos esošajā Harkivas apgabalā Ukrainas spēki tagad ir konsolidējuši ievērojamu teritorijas daļu uz austrumiem no Oskilas upes. Ukrainas vienības pavirzījušās līdz 20 kilometriem aiz upes Krievijas aizsardzības zonā pretī Svatoves pilsētas apgādes mezglam.

Ļoti iespējams, ka Ukraina tagad ar lielāko daļu savu artilērijas sistēmu var uzbrukt galvenajam Svatovas-Kremīnas ceļam, vēl vairāk noslogojot Krievijas spēju papildināt savas vienības austrumos, norāda Lielbritānijas ministrija.

Raugoties no politiskā skatupunkta, Krievijas līderi, visticamāk, būs nobažījušies, ka vadošās Ukrainas vienības tagad tuvojas Luhanskas apgabala robežām, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!