Foto: EPA/Scanpix/LETA

Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīss paziņojis, ka viņa valdība apsvērs iespēju nodrošināt militāras apmācības Ukrainas spēkiem, raksta "Al Jazeera".

Premjerministrs trešdien Austrālijas medijiem sacīja, ka otrdien runājis ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski par to, kā Austrālija vēl varētu palīdzēt Kijivai.

Albanīss raidorganizācijai "Channel 7" sacīja, ka viņa vadītā valdība "noteikti" apsver iespēju apmācīt Ukrainas armiju, raksturojot Krievijas veiktos uzbrukumus civiliedzīvotājiem kā "šausmīgus".

Ziņojumi atšķīrās par to, kur šīs apmācības notiktu. Dažas ziņu organizācijas paziņoja, ka Austrālijas instruktori tiks nosūtīti uz Ukrainu, savukārt citi ziņoja, ka apmācības nenotiks Ukrainas teritorijā.

"Šī ir cīņa ne tikai par Ukrainas suverenitāti," sacīja premjerministrs. "Šī ir cīņa par starptautisko likuma varu, par to, vai tiks ievērotas suverēnās robežas, un tāpēc pasaule ir vienota, atbalstot Ukrainu pret šo Krievijas agresiju," norādīja Albanīss.

Austrālijas valdība paziņoja, ka līdz šim ir iztērējusi aptuveni 314 miljonus ASV dolāru, tostarp 244 miljonus militārajai palīdzībai Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!