Foto: AFP/Scanpix

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs 12.oktobrī sacīja, ka Rietumu lielvaras apspriež veidus, kā nodrošināt Ukrainai efektīvāku pretgaisa aizsardzības kapacitāti, lai aizsargātos pret Krievijas raķešu uzbrukumiem, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

"Mēs apspriedīsim, kā palielināt atbalstu Ukrainai, un galvenā prioritāte būs papildu pretgaisa aizsardzības nodrošināšana," izteicās Stoltenbergs.

Trešdien NATO dalībvalstu aizsardzības ministri ir ieradušies Briselē, kur aizvadīs divu dienu ilgu samitu.

Krievija 10. oktobra rītā veica masveidīgu apšaudi pret vairākām Ukrainas pilsētām. Par sprādzieniem, gaisa trauksmēm un pretgaisa aizsardzības sistēmu strādāšanu tika ziņots no Kijivas, kā arī no Dņipro, Hmeļņickas, Žitomiras, Ļvivas. Ternopiļas, Harkivas.

Šis bija nozīmīgākais un plašākais šāda veida trieciens pret Ukrainu kopš Maskavas uzsāktās invāzijas pirmajām nedēļām. Okupantu triecieni bija vērsti gan pret kritisko infrastruktūru, gan civilajiem objektiem, tostarp bērnu rotaļu laukumu.

Uzbrukums Ukrainai noticis ar dažāda veida raķetēm, tostarp no Kaspijas reģiona un Melnās jūras, informē Ukrainas Gaisa spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!