Foto: AFP/Scanpix/LETA

Loģistikas problēmas, ar kurām saskaras Krievijas spēki Ukrainas dienvidos, visticamāk, ir kļuvušas vēl akūtākas pēc sprādziena uz Kerčas tilta 8. oktobrī, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka okupanti, kas darbojas Ukrainas dienvidos, visticamāk, palielinās loģistikas piegādes plūsmu caur Mariupoli, tādējādi mēģinot kompensēt problēmas, kuras radīja sprādziens uz Kerčas tilta.

Tā kā Krievijas spēku situācija Hersonā ir saspringta un piegādes ceļi caur Krimu ir pasliktinājušies, sauszemes sakaru līnija caur Zaporižjas apgabalu kļūst arvien svarīgāka Krievijas okupācijas ilgtspējībai, norāda Lielbritānijas ministrija.

Melitopoles pilsēta ir piegādes ceļu punkts, un tajā atrodas liela Krievijas aviācijas klātbūtne, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!