Foto: AP/Scanpix

Saskaņā ar Itālijas plašsaziņas līdzekļos publicēto audioierakstu Silvio Berluskoni ir "atjaunojis" kontaktus ar Vladimiru Putinu un raksturojis sevi kā vienu no Krievijas prezidenta "pieciem īstiem draugiem", raksta "Politico".

Bijušais Itālijas premjerministrs runāja savas partijas "Forza Italia" sanāksmē, ziņoja itāļu izdevums "La Presse". Audio klipā Berluskoni saka, ka ir noraizējies par Itālijas attiecībām ar Krieviju, jo "ministri ir teikuši, ka mēs jau karojam ar viņiem, jo mēs nodrošinām Ukrainai ieročus un finansējumu". Pēc tam viņš piebilst: "Esmu mazliet atjaunojis attiecības ar prezidentu Putinu."

Pēc Berluskoni teiktā, abi apmainījušies ar dzimšanas dienas dāvanām (29. septembrī Berluskoni apritēja 86 gadi; 7. oktobrī Putinam palika 70 gadi). "Manā dzimšanas dienā viņš man atsūtīja 20 pudeles degvīna un ļoti mīļu vēstuli," Berluskoni dzirdams audio klipā. "Es atbildēju ar "Lambrusco" pudelēm un tikpat mīļu vēstuli." Viņš piebilst: "Es esmu bijis viens no viņa pirmajiem pieciem īstajiem draugiem."

Vietējie mediji vēsta, ka Berluskoni noliedza iespējamo attiecību atjaunošanu ar Putinu. "Berluskoni pastāstīja parlamenta deputātiem senu stāstu par epizodi, kas notikusi pirms vairākiem gadiem," teikts "Forza Italia" paziņojumā, uz kuru atsaucas medijs "La Repubblica".

Pirms Itālijas vēlēšanām pagājušā mēneša beigās Berluskoni aizstāvēja Putinu, sakot, ka Krievijas diktators tikai gribēja nomainīt Volodimira Zelenska vadīto Ukrainas valdību ar "pieklājīgiem cilvēkiem".

Džordžia Meloni, kura, visticamāk, kļūs par nākamo Itālijas premjeri, centusies distancēties no Krievijas, raksturojot Maskavas iebrukumu kā "nepieņemamu liela mēroga Putina Krievijas kara aktu pret Ukrainu" un iestājoties par ieroču nosūtīšanu Kijivas valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!