Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievu komandieri Ukrainā "uztaisījuši biznesu" un par naudu sūta padotos karavīrus no pirmās frontes līnijas uz aizmuguri, ziņo Ukrainas Bruņoto spēku Stratēģiskās komunikācijas birojs.

"Ja karavīrs nevēlas būt pirmajā frontes līnijā, viņam jāsamaksā, un viņš tiks aizvests uz aizmuguri. Tāds militārais bizness ir visvairāk izplatīts frontes karstajos sektoros, kur Krievijas armijas vienības cietīs zaudējumus un kur katra stunda tranšejā var būt pēdējā," teikts biroja paziņojumā.

Piemēram, Bahmutas rajonā krievu virsnieki par šādu pakalpojumu prasa 5000 rubļu (82 eiro) dienā.

"Tādā veidā krievu komandieri grib dabūt lielo naudu, kuru viņiem solīja Šoigu un Putins pirms nosūtīšanas uz Ukrainu, bet kārtējo reizi apmānīja. Šajā situācijā, tāpat kā citās, ir ierindas karavīru intereses netiek ņemtas vērā," norāda birojs.

Okupanti bēg no Enerhodaras

Krievijas karaspēks un okupantu Zaporižjas apgabala Enerhodarā izveidotā "administrācija" steigā pamet pilsētu, līdzi ņemot salaupītās mantas, ziņapmaiņas platformā "Telegram" vēsta vietējais kanāls "Enerhodar".

"Panika, bailes un sakāves gaidas, kas pārņēmušas okupantus Hersonas un Zaporižjas apgabalos, aizgājušas līdz Enerhodarai. Vakar 19.oktobrī un šajā naktī no Krievijas karavīru un pilsētas okupācijas "administrācijas" kompakti apdzīvotajiem rajoniem sāka izvest salaupītās mantas," teikts paziņojumā.

Cita starpā notikusi arī viesnīcas "Skifskij" masveida izlaupīšana.

Okupanti un viņu līdzskrējēji no viesnīcas iznesa un sakrāmēja kravas automašīnās un autobusos visu, ko vien varēja aiznest - televizorus, ledusskapjus, mēbeles, tējkannas un citus sadzīves priekšmetus, raksta "Enerhodar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!