Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV Aizsardzības ministrija piešķirs Ukrainai jaunu militāro palīdzību 275 miljonu ASV dolāru vērtībā, lai atbalstītu Ukrainas centienus padzīt Krievijas spēkus no valsts dienvidu rajoniem pirms ziemas iestāšanās, ceturtdien paziņoja ASV amatpersonas.

Šī palīdzība, par kuru var tikt oficiāli paziņots piektdien, neietvers jaunus ieroču veidus, bet tās galvenais mērķis ir atjaunot munīciju jau nosūtītajām ieroču sistēmām, tostarp Augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmām (HIMARS), kuras Ukraina sekmīgi izmanto savā pretuzbrukumā Krievijai.

Amatpersonas vēlējās saglabāt anonimitāti, lai apspriestu vēl publiski nepaziņotās palīdzības paketes detaļas.

Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma ASV ir piešķīrušas Ukrainai ieročus un citu aprīkojumu gandrīz 18 miljardu dolāru vērtībā.

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins ceturtdien paziņoja žurnālistiem, ka viņš gaida, ka ASV nākamā mēneša sākumā piegādās Ukrainai ilgi gaidītās pretgaisa aizsardzības sistēmas NASAMS un apmācīs Ukrainas karavīrus tās izmantot. ASV ir apņēmušās tuvākajā laikā piegādāt Ukrainai divas no šīm vidēja darbības rādiusa zenītraķešu sistēmām.

Jaunā militārās palīdzības pakete tiks piešķirta saskaņā ar ASV prezidenta pilnvarām, kas ļauj Pentagonam paņemt ieročus no saviem krājumiem un tos ātri nogādāt uz Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!