Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas spēku jau tā noslogotā apgādes sistēma saskaras ar jaunu izaicinājumu, jo daudziem mobilizētajiem karavīriem izdalītas vecā parauga triecienšautenes ar citu kalibru, ikdienas ziņojumā par situāciju Ukrainas frontē, raksta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Oktobra vidū uz fronti tika nosūtīti vairāki tūkstoši jauno mobilizēto, kuri daudzos gadījumos ir slikti ekipēti, teikts ziņojumā.

"Septembrī Krievijas virsnieki bija nobažījušies par to, ka daži nesen mobilizētie rezervisti Ukrainā ierodas bez ieročiem," raksta britu izlūki.

Atsaucoties uz atvērtajos avotos publicētiem attēliem briti norāda, ka rezervistiem izsniegtas Kalašņikova sistēmas triecienšauteņu 1959. gada parauga modifikācijas, ko apzīmē ar AKM.

"Daudzas no šīm triecienšautenēm, iespējams, ir gandrīz nelietojamā stāvoklī sliktu glabāšanas apstākļu dēļ," uzskata izlūki.

Turklāt AKM šauj ar 7,62 mm kalibra patronām, bet regulāro Krievijas vienību bruņojumā esošās kalašņikova modifikācijas AK-74M un AK-12 izmanto 5,45 mm kalibra patronas.

Tas nozīmē, ka apgādes speciālistiem uz karadarbības zonu Ukrainā jānogādā un jāsadala jau divu veidu strēlnieku ieroču patronas.

"Tas, domājams, vēl vairāk sarežģīs jau tā pārslogoto Krievijas loģistikas sistēmu," secināts ziņojumā.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!