Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas okupācijas spēku karavīri Ukrainas dienvidu pilsētā Hersonā padzen no dzīvokļiem civiliedzīvotājus un ievācas tajos, piektdien pastāstīja kāds Hersonas iedzīvotājs.

Viņa stāstītais par krievu karavīru izklaidus apmešanos Hersonas dzīvokļos vedina uzskatīt, ka Krievija gatavojas intensīvām kaujām pilsētā, gaidot Ukrainas spēku uzbrukumu.

Krievijas ieceltā okupācijas administrācija Hersonā turpināja aicināt civiliedzīvotājus pamest pilsētu, kas atrodas Dņepras kreisajā krastā un kuras apgādi ir nogriezuši Ukrainas spēki.

Hersonas apgabala okupācijas administrācijas vadītāja vietnieks Kirils Strjemousovs ceturtdien paziņoja, ka Krievijas karaspēks drīz var atstāt Hersonas pilsētu, bet piektdien sacīja, ka šis paziņojums bijis tikai mēģinājums veicināt evakuāciju.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pauda uzskatu, ka Krievija tēlo savu spēku atvilkšanu no Hersonas, lai ievilinātu Ukrainas armiju kaujās pilsētā. Viņš arī nosauca par "teātri" mēģinājumus pārliecināt civiliedzīvotājus doties tālāk Krievijas kontrolētajā teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!