Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukraina ir gatava sarunām ar Krieviju, bet tikai ar tās nākošo prezidentu, pirmdien tviterī apliecināja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

Šādu nostāju Podoļaks pauda pēc ASV laikraksta "Washington Post" publikācijas par to, ka ASV it kā mudina Ukrainu izrādīt gatavību iesaistīties sarunās ar Kremli un ka ASV esot gatavas uzstāt uz šādām sarunām, ja Ukrainas armija atbrīvos Hersonu - tas ļaušot runāt no spēka pozīcijām.

"Svarīgi: Ukraina nekad nav atteikusies no sarunām. Mūsu pozīcija ir skaida un atklāta. Pirmkārt, karaspēka izvešana no mūsu teritorijas, otrkārt, viss pārējais. Vai Putins tam ir gatavs? Protams, nav. Bet ja tā, tad atbilstoši mūsu konstruktīvajam vērtējumam, mēs runāsim ar nākamo Krievijas līderi," tviterī ierakstījis Podoļaks.

Kremlī norāda, ka ir atvērti sarunām. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirmdien apgalvoja, ka tā esot konsekventa Krievijas pozīcija, taču Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis esot parakstījis rīkojumu, aizliedzot sarunu rīkošanu.

Šāds dokuments tika parakstīts pēc Krievijas pseidoreferendumiem okupētajās Ukrainas teritorijās un centieniem tās anektēt, atgādina BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!