Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Hersonā atgriezusies Ukrainas policija, sestdien pavēstīja Ukrainas Nacionālās policijas priekšnieks Ihors Klimenko.

"Aptuveni 200 policistu strādā pilsētas teritorijā. Ap Hersonu un tās teritorijā izvietoti kontrolpunkti. Hersonas apgabala policija turpina fiksēt krievu okupantu noziegumus," apliecināja policijas vadītājs.

"Galvenie draudi šobrīd saistās ar masveidīgo mīnēšanu. Pie sprādzienbīstamo priekšmetu apzināšanas un neitralizēšanas šobrīd strādā desmit spridzekļu neitralizēšanas tehniķu grupas. Hersonā veicot administratīvās ēkas atmīnēšanu, viens policists šodien guva ievainojumus," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Klimenko.

"Lūdzam vietējos iedzīvotājus ievērot zināmus nosacījumus, uzmanīgi pārvietoties pa pilsētu un neaiztikt aizdomīgus priekšmetus. Ja tādi tiek pamanīti, obligāti ziņojiet par to likumsargiem."

Klimenko īpaši vērstās pie Hersonas iedzīvotājiem, kas ir izbraukuši no pilsētas, mudinot viņus nesteigties ar atgriešanos, kamēr nebūs pabeigti stabilizācijas pasākumi.

Ukrainas nule atgūtajā Hersonā sākusi strādāt arī likumīgā administrācija, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Hersonas apgabala kara administrācijas vadītājs Jaroslavs Januševičs.

"Pilsētā ieradušās un ķērusies pie pienākumu pildīšanas Hersonas apgabala, Hersonas pilsētas un Hersonas rajona kara administrācijas. Tāpat pie dienesta pienākumu pildīšanas ķērusies Nacionālā policija un Ukrainas Drošības dienests. Strādājam pie tā, lai pilsētā atjaunotu normālu dzīvības procesu norisi," videovēstījumā sacīja apgabala vadītājs.

Tajā pat laikā no Hersonas apgabala Kahovkas rajona tiek evakuēti Krievijas ieceltās okupācijas administrācijas locekļi, pavēstīja vietējā okupantu marionete Pāvels Filipčuks.

"Mēs kā vietējās varas struktūra pārceļamies uz drošāku teritoriju un no turienes veiksim rajona vadību," viņš skaidroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!