Foto: Publiciātes foto

Mariupoles aizstāvis Mihailo Dianovs, kurš kļuva pamanīts smaidīgās bildes dēļ iepriekš Krievijas aplenktajā "Azovstaļ" tērauda rūpnīcā, septembrī atgriezās no krievu gūsta un pašlaik atrodas ASV, kur viņam veiksmīgi veikta sašautās rokas operācija, vēsta portāls "Ukrainska Pravda".

Dianovs, kurš dienēja Ukrainas armijas 36. jūras kājnieku brigādē, kopā ar citiem ukraiņiem šogad pavasarī piedalījās Mariupoles aizstāvēšanas kaujās un cīnījās ielenktās rūpnīcas “Azovstaļ” teritorijā. Martā pretinieka lode Dianovu ievainoja plecā. Pēc Mariupoles kaujām Dianovu saņēma gūstā, no kura viņš tika atbrīvots šogad septembrī kopā ar citiem ukraiņu cīnītājiem.

Gūstā Dianovs zaudējis 30% no ķermeņa masas, un rokas savainojuma vieta netika pienācīgi ārstēta, kā rezultātā tā ir sakropļota. Kā ziņojusi viņa māsa, roka tiks operēta. Rokas savainojuma vietā tā fiksācijas dzelži izvilkti ar sarūsējušām plakanknaiblēm bez anestēzijas.


Vakar, 13. decembrī Dianovam slimnīcā ASV, Sentluisā veikta labā pleca operācija, "Instagram" vietnē ziņo Ukrainas futbola klubs “Shakhtar”. Operācija bija veiksmīga, un pēc rehabilitācijas Mihailo labā roka funkcionēs pilnībā.

Naudu cīnītāja operācijai ASV saziedoja Ukrainas iedzīvotāji.

Drīzumā Dianovs atgriezīsies Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!