Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kā liecina attēli, pēdējo nedēļu laikā Krievijas spēki ir turpinājuši ieguldīt lielas pūles, lai frontes līnijā izveidotu plašas aizsardzības pozīcijas. Viņi, iespējams, ir devuši prioritāti ziemeļu sektoram ap Svatoves pilsētu, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka šīs okupantu darbības seko tradicionālajiem militārajiem nostiprināšanas plāniem, kas lielākoties nav mainījušies kopš Otrā pasaules kara.

Šādas konstrukcijas, visticamāk, būs neaizsargātas pret mūsdienīgiem, precīziem triecieniem, prognozē Lielbritānijas ministrija.

Lielo aizsardzības līniju izbūve ir vēl viens piemērs tam, ka Krievija atgriežas pie pozicionālā kara jeb metodes, ko lielākā daļa mūsdienu Rietumu militārpersonu pēdējo desmitgažu laikā ir pametusi, noslēgumā raksta britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!