Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas Prezidenta administrācija devusi rīkojumu valsts kompānijām radīt pozitīvus jaunumus un rīkot pasākumus, kuros varētu piedalīties Kremļa saimnieks Vladimirs Putins, atsaucoties uz avotiem Kremlī un valsts korporācijās, raksta portāls "The Moscow Times".

Šādu rīkojumu par "informācijas apmaiņu" – apkopot kaut mazāko nozīmīgo pozitīvo informāciju – saņēmuši enerģētikas, transporta un sakaru nozares uzņēmumi, kā arī Krievijas reģionu vadītāji.

"Krievu sociālā labklājība mazinās, nemiers pieaug, un jau ir sakrājies nogurums no ieilgušā kara. Šādos apstākļos prezidentam ir skaidri jāasociējas ar kaut ko pozitīvu, jābūt "labo ziņu vēstnesim," savu avotu skaidroto atstāsta medijs.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma ir pagājuši jau gandrīz 10 mēneši. Cerētās ātrās uzvaras vietā okupanti ir cietuši apkaunojošus zaudējumus, savukārt valsts ekonomika saskaras ar nepieredzēta mēroga Rietumu sankcijām, kas pazemina dzīves līmeni.

Tieši labo ziņu trūkumu eksperti uzskata par iemeslu, kāpēc Putins pēdējā brīdī ir atcēlis savu ikgadējo gada noslēguma lielo preses konferenci. Tostarp diktators esot nobažījies par drošības dienestu nespēju novērst potenciālu lielu Ukrainas uzbrukumu tieši pirms preses pasākuma, iepriekš atklāja avoti.

Portāla avoti informē, ka jau darbojas "labo ziņu inkubators" – tehnoloģija, ko parasti izmanto pirms vēlēšanām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!